Talentprogram

 

Er du innovativ og har du talent for at skabe vækst?

Så kan du blive en af de 30 særligt udvalgte deltagere i AAU's talentprogram Scandinavian Talent - målrettet dig, der har drivet til at skabe innovation, vækst og bedre bundlinie i små og nystartede virksomheder.
 

I DYBDEN MED PROBLEMFORSTÅELSE, IDEATION OG LØSNINGSUDVIKLING

På talentprogrammet i foråret 2018 vil du få mulighed for at gå i dybden med en spændende, aktuel case fra mikrovirksomhed PLINTHIT. PLINTHIT er en aarhusiansk startup stiftet af Josefine Østerby og Christian Toft Jakobsen. Virksomheden har en mission om – med deres egne ord – at revolutionære markedet for parasolfødder. Med over 300 forhandlere i Tyskland, Spanien og Danmark er de allerede godt igang med at indfri missionen. Det er en meget spændende case, som giver rig mulighed for at kaste sig over udfordringer vedrørende såvel prototyping som segmentanalyse, markedsføring og meget mere. Louise Ullmann er produktmanager hos PLINTHIT og vil være repræsentant for virksomheden under forløbet og deltage ved hver kursusgang. Louise er selv uddannet fra AAU, hvor hun har læst Industrielt Design.

Over de fire kursusgange vil du med din gruppe arbejde med denne virksomhedscase ud fra metoderne fra Design Thinking i forhold til få nogle praktiske redskaber til kreativ proces. Værktøjerne vil ligge inden for problemanalyse, ideation, løsningsudvikling, prototyping, målgruppefokus, værdiskabelse og meget mere. Konsulent Jesper Vestergaard vil være facilitator på alle fire kursusgange. 

Undervejs i programmet promoverer vi dit CV i vores netværk af små og nystartede virksomheder i Danmark og Sverige og promoverer åbninger i mikrovirksomheder i forhold til praktik, projektsamarbejde, studiejob og lignende.

 

KURSUSPROGRAM Forår 2018

Programmet indeholder 4 kursusgange og løber fra primo marts til ultimo april 2018.
 


Forårets kursusgange

 

 • 7. MARTS 2018: INTRODUKTION TIL VIRKSOMHEDSCASE – FOKUS PÅ PROBLEMFORSTÅELSE  
  Virksomheden PLINTHIT vil fremlægge deres case med de konkrete udfordringer, som grupperne skal bruge de næste kursusgange på at løse og til sidst fremlægge for virksomheden og et ekspertpanel. Facilitator Jesper Vestergaard vil gennemgå de arbejdsmetoder fra Design Thinking, som vil blive brugt til at arbejde med casen ud fra.
   
 • 15. MARTS 2018: VIDERE ARBEJDE PÅ CASE – FOKUS PÅ IDEATION 
  Jesper Vestergaard vil sætte næste fase af gruppearbejdet i gang, og grupperne vil arbejde videre på casen. PLINTHIT vil være til stede til sparring med grupperne.
   
 • 3. APRIL 2018: VIDERE ARBEJDE PÅ CASE - FOKUS PÅ UDVIKLING AF LØSNINGER
  Jesper Vestergaard vil sætte næste fase af gruppearbejdet i gang, og grupperne vil arbejde videre på casen. PLINTHIT vil være til stede til sparring med grupperne.

   
 • 23. APRIL 2018: FREMLÆGGELSER FOR VIRKSOMHED, KUNDER OG EKSPERTPANEL
  På denne afsluttende kursusgang vil der være finpudsning og fremlæggelser af løsningerne for PLINTHIT, virksomhedens (potentielle) kunder og et ekspertpanel. 

 

 

Alle kursusgange afholdes i AAUs Inkubator (Start Up miljø) på Fibigerstræde 11, 9220 Aalborg Øst i tidsrummet 15.30–20.30. Der vil være ingen eller meget lidt forberedelse mellem kursusgangene.

Det forventes, at du som deltager i programmet kan deltage i alle kursusgangene.

Programmet foregår på dansk og er med forbehold for ændringer.

 

Lyder dette spændende og vil du høre mere, så kontakt os gerne, eller læs mere her om, hvad andre har fået ud af deres deltagelse på tidligere talentprogrammer. 
 

 

Deltagelse i sCandinavian TALENT case competition?

Mellem tredje og fjerde kursusgang d.10. til 12. april bliver der desuden mulighed for kvit og frit at deltage i Scandinavian Talent Case Competition, som er et arrangement med talenter fra projektets øvrige partneres talentprogrammer. Her kan du læse om sidste års AAU-deltagere i Scandinavian Case Competition, som afholdtes i Varberg og omhandlede nye løsninger indenfor fåreuldprodukter. I år går turen til Ebeltoft, og der er to spændende cases i spil. Udover deltagelsen i selve eventet får du transport, overnatninger (i 3-4 pers. værelser) og forplejning betalt.

Deltagelsen er for talenter optaget på ovenstående talentprogram, og der skal sendes en kort motiveret ansøgning allerede d.8. marts, dvs. dagen efter første kursusgang! Derfor er det en god idé allerede nu at tænke over, om dette tilbud kunne være noget for dig. 

 

Læs mere om kriterierne for optagelse i programmet.
 

Talentprogrammet er en del af det skandinaviske projekt Innomatch og gennemføres derfor også på en række andre uddannelsesinstitutioner i Danmark og norden.

  

Søg om optagelse

ansøgningsfrist den 26. FEbruar 2018

Læs mere om hvordan du bliver optaget i talentprogrammet her

Har du spørgsmål til talentprogrammet?

Liv Holm Andersen
lhan@adm.aau.dk
2119 4828

Jeanette Rosendal Dynesen
​jrdy@adm.aau.dk
​6196 7150

Ulla Egidiussen Egekvist
uege@adm.aau.dk
2093 0223

Inspirerende, underholdende og givende

"Talentprogrammet var inspirerende, underholdende og meget givende. Jeg gik derfra med højt humør og fornyet energi efter at være blevet motiveret og inspireret af de dygtige konsulenter og virksomhedernes deltagelse."

Karoline Mortensen, Læring og Forandringsprocesser, 9. semester

Læs om andre talenters erfaringer med Scandinavian Talent

Professionelt forløb

"Det var et helt fantastisk forløb at være med i som virksomhed. Virkelig professionelt opført og koordineret undervejs. Både før, under og efter.”

Kristian Maul, ejer, Bunker43

Læs mere om da Bunker43 var med i talentprogrammet