AAU Karriere

Hvor skal jeg lede efter job?

Der er mange steder, du kan lede efter job og fx oprette jobagenter, så du får de relevante job tilsendt, når de bliver slået op.

Men hvad hvis der ikke lige at noget at søge lige nu? Der er også mange steder, du kan hente inspiration til at finde din potentielle fremtidige arbejdsplads.

Jobsider

 • +

  Hvilke jobsider kan jeg bruge?

  Når du skal i gang med at søge studiejob, praktik eller job, kan du måske blive lidt forpustet over de mange steder, du kan kigge efter jobopslag.

  På disse hjemmesider kan du søge efter job, og på nogle af dem kan du også registrere dig i deres cv-databaser:

Steder du kan hente inspiration og få kontakter

 • +

  Hvordan finder jeg mulighederne?

  Oftest handler jobsøgningen også om at øjne muligheder, som andre ikke lige i første omgang havde tænkt over. Opslåede stillinger vil ofte have mange ansøgninger, og derfor har du måske større succesrate, hvis du øjner muligheder og kontaktpersoner andre steder.

  Ved at gennemlæse forskellige jobopslag på ovenstående jobbanker kan du også blive klogere på de ord, der anvendes, og hvilke opgaver der varetages. Gem gerne jobopslag til inspiration, hvis du vil søge uopfordrede job i en lignende stilling på et senere tidspunkt.

  Læs også Ballisagers rekrutteringsanalyse for at få indblik i, hvordan danske virksomheder rekrutterer, hvad de vægter som ansættelsesmuligheder, værdien af netværk m.m.

 • +

  Hvorfor er de små og mellemstore virksomheder vigtige?

  Små og mellemstore virksomheder (SMV’er) har mellem 10 og 250 ansatte.

  2 ud af 3 af de private arbejdspladser findes i SMV’er. Her er et stort potentiale og mange muligheder, og der findes også forskellige muligheder og ordninger, der kan hjælpe dig godt på vej til et job i en SMV.

  Læs om job i SMV'er

 • +

  Hvor kan jeg hente inspiration og få kontakter?

  • Karrierearrangementer: Hold øje med arrangementer og messer, hvor du kan møde virksomhedsrepræsentanter, faglige organisationer m.m.
  • Dit studie: Spørg dine undervisere og studiesekretærer, om de kender til studiejobmuligheder. Der er mange studerende, der arbejder som studentermedhjælpere på universitetet.
  • Erhvervshusene: Her kan du finde information om, hvad der foregår i din region, og hvilke virksomheder, der er involveret i hvilke projekter. Nye projekter betyder også nye stillinger.
  • Gazelle virksomheder:En gazellevirksomhed vokser kontinuerligt og fordobler som minimum sin omsætning eller sit bruttoresultat i løbet af fire regnskabsår, og derfor har de også brug for at ansætte.
  • Nyheder: Hold dig opdateret på nye markeder og nye satsninger, og brug denne viden, når du søger job.

Du interesserer dig måske også for...

Hvordan netværker man? Har jeg et netværk? Er det stort nok? Hvordan udvider jeg det? Og hvordan kan jeg bruge mit netværk?

Netværk

Hvorfor skal jeg tage på karrieremesse? Hvordan forbereder jeg mig, hvad skal jeg tale med dem om, og hvordan følger jeg op bagefter?

Karrieremesser

Eksempler

Hvor kan jeg finde konkrete eksempler, der håndgribeligt viser, hvordan jeg kan afkode jobopslag og skrive målrettet cv og ansøgning?

Eksempler