AAU Karriere

Inspirationshistorie

At tage et praktikophold er uvurderligt!

At tage et praktikophold er uvurderligt!

For Mattias Schou var hans praktikophold værdifuldt både i form af erfaring og afklaring af kompetencer og fremtidige karriereønsker. Læs her om hans praktik og hvorfor han også vil anbefale dig at springe ud i praktikken.

Lagt online: 09.05.2018

Artiklen er fra Staten-aau.dk og skrevet af Mattias Schou

 

Den bedste investering, du kan kan lave i din studietid

Uanset hvor du forestiller dig at komme i praktik, eller ender i din praktik, så er de korte fire måneder nogle af de bedste du kan investere din uddannelsestid i. Det er fordi, det kan være utroligt svært at sætte ord på, hvilke kompetencer vi besidder, eller hvordan vi kan relatere det til en arbejdssituation.

Er der for eksempel nogen, der ved hvad det indebær at ”besidde stærke analytiske evner”, eller at man er ”visionær og tænker kreativt”? Nej, selvfølgelig ikke – og oftest ved arbejdsgiveren heller ikke, hvad det betyder.

Derfor er praktikperioden så værdifuld for os studerende, når vi senere skal ud og ansøge vores første fuldtidsstilling.

 

fra at klippe stemmeurner til at fordele støtte til foreninger

Jeg lærte selv hvad det ville sige at være analytisk stærk, at facilitere interne procesplaner, servicere den politiske ledelse ol. Jeg var ansat som konsulent i Social- og Arbejdsmarkedssekretariat i Randers Kommune.

Et (ledelses)sekretariats opgave er relativt nemt at forklare, men svært at definere: vi skal kunne ALT. Det er super besværligt at definere en konsulents primære opgaver i et sekretariat, for dagene ligner aldrig nogensinde hinanden.

Jeg har selv prøvet alt fra de klassiske konsulentopgaver som forberedelse af dagsordener, tage referater, booke møder, holde oplæg om nye tiltag fra kommunen osv.

Over til mere alsidige opgaver som at behandle et halvt hundrede ansøgninger fra foreninger, der søgte om støtte til deres aktiviteter – en opgave, hvor jeg næsten selv sad og fordelte ca. 300.000 kr. inden det skulle godkendes på et møde i Socialudvalget.

Men samtidigt klippe små stemmeurner af papkasser, fordi der skulle afholdes valg til kommunens Udsatteråd, fordi jeg samtidigt var sekretær for Udsatterådet.

 

Praktikken afklarer dig i forhold til din fremtid

Men praktikken er ikke kun fordelagtig, fordi du lærer at sætte ord på dine redskaber og kompetencer. Den er også vigtig, fordi det er første gang du får mulighed for rigtig at finde ud af, om det nu også er den rigtige stilling for dig selv, om du skal søge en anden slags stilling eller måske en helt anden karrierevej.

Det kan lyde skræmmende, men visheden om, hvorvidt du har valgt rigtigt, er uvurderlig, og derfor er jeg utroligt glad for at have benyttet min praktikperiode.

 

OM MATTIAS SCHOU

Alder: 25

Uddannelse: Politik & Administration

Semester: 10.

Praktik: Konsulent i Social- og Arbejdsmarkedssekretariat i Randers Kommune

De nyeste historier

Se listen

VIL DU DELE DINE ERFARINGER?

Vil du fortælle om din vej? Eller kender du én med en inspirerende historie?

Skriv til os på karriere@aau.dk, så andre kan blive inspirerede.