AAU Karriere

Inspirationshistorie

En god ven og en tilfældighed førte Elisabeth i retning af det perfekte studiejob

En god ven og en tilfældighed førte Elisabeth i retning af det perfekte studiejob

Elisabeth Niemeyer Laursen var på udkik efter et studierelevant studiejob for derigennem at finde retningen for sin kommende karriere – og det havde hun nævnt for en af sine venner. Lige netop dét blev afgørende for, at Elisabeth fik sit nuværende studiejob hos Delegate.

Lagt online: 01.02.2022

Da Elisabeth stoppede i sit tidligere studiejob, hvor hun var in-house developer, gjorde hun sig grundige overvejelser om, hvad det næste studiejob skulle give hende, udover lønnen. Hun fortæller:

”Jeg ville rigtig gerne have et studiejob, som jeg så en fremtid i – altså et studiejob, hvor jeg kunne bruge mine faglige kompetencer og få relevant erhvervserfaring på cv’et. Inden jeg kom ud på arbejdsmarkedet, kendte jeg kun lidt til forskellene på karriereretningerne inden for softwareudvikling. Derfor var det også vigtigt for mig at få afklaret, hvilken karrierevej der er den rigtige for mig”.

 

En god ven banede vejen

I procesessen med at finde et nyt studiejob havde Elisabeth kigget i retning af konsulentbranchen. Det fortalte hun til en af sine venner, der et stykke tid forinden havde søgt studiejob hos Delegate, men han havde fundet studiejob hos en anden virksomhed.

Delegate kontaktede ham nogle måneder senere, fordi de ville invitere ham til samtale, hvilket han takkede nej til, men han nævnte, at Elisabeth måske kunne være interesseret.

 

En afklarende jobsamtale

Recruiteren fra Delegate kontaktede Elisabeth på LinkedIn, og de aftalte at mødes til en jobsamtale ca. halvanden uge efter. Elisabeth husker tilbage på jobsamtalen:

”Jobsamtalen var en virkelig fed oplevelse, hvor vi også snakkede en del om, hvilken karriereretning der var den rette for mig. Det var meget ærligt, og jeg oplevede en kæmpe støtte fra Delegate også i forhold til at blive konsulent, så der var ingen tvivl, da jeg fik jobtilbuddet”.

 

Forventningerne indfriet

Elisabeth er rigtig glad for sit studiejob som Associate Consultant hos Delegate. Hun fortæller om sine arbejdsopgaver:

”Jeg sidder hovedsageligt med udvikling af systemer til kundehåndtering for virksomheder, ellers har jeg også været inde over at lave lidt interne tools. Udover det har jeg hjulpet med employer branding i forhold til at afholde flere webinarer om, hvad det vil sige at være konsulent. Jeg bruger rigtig mange af de ting, vi lærer på studiet, i mit arbejde hos Delegate”.

Studiejobbet opfylder de forventninger, Elisabeth havde, inden hun fik jobbet: Hun bruger sin faglighed, lærer branchen at kende, og så har hun fået en klar idé om, hvilken retning der er den rigtige for hende.

 

En fremtid i konsulentbranchen

De opgaver, Elisabeth varetager i sit nuværende studiejob, stikker i mange retninger, ligesom der er mere fokus på interaktion med kunden og på forretningsdelen i en virksomhed, end der var i Elisabeths tidligere studiejob. Elisabeth har fundet ud af, at det faktisk passer hende ret godt, så hun er ikke i tvivl om, at hendes fremtid ligger i konsulentbranchen. Hun uddyber:

”Der er jo stadigvæk lidt tid, inden jeg er dimitterer, men mine fremtidsplaner er helt sikkert at forsætte som konsulent. Det har vist sig at være den helt rigtige retning for mig, og jeg elsker det, jeg arbejder med hos Delegate”.

 

Studiejob og netværk er en god hjælp

På baggrund af sine egne erfaringer har Elisabeth følgende gode råd til dig, der skal søge studiejob:

  • Mit bedste råd er bare at kaste sig ud i at sende nogle ansøgninger og få et studiejob. Jeg bekymrede mig rigtig meget, inden jeg søgte studiejob og gjorde mig mange tanker om, hvad jeg ville, men jeg lærte så meget mere af bare at komme ud i det. Så er det heller ikke lige så skræmmende, når man er færdig med studiet. Jeg føler i hvert fald, at et studiejob virker som en nemmere overgang til arbejdslivet.
  • Et anden godt råd er selvfølgelig at opbygge et godt netværk, da det giver nogle flere muligheder i forhold til job. Jeg havde ikke haft mit job hos Delegate, hvis det ikke var på grund af min ven.

Om Elisabeth Niemeyer Laursen

Alder: 23 år

Uddannelse: Software

Semester: 9.

Stilling og virksomhed: Associate Consultant hos Delegate

De nyeste historier

Se listen

VIL DU DELE DINE ERFARINGER?

Vil du fortælle om din vej? Eller kender du én med en inspirerende historie?

Skriv til os på karriere@aau.dk, så andre kan blive inspirerede.