AAU Karriere

Inspirationshistorie

Frederik banede vej til praktikken med proaktiv indsats og karrierevejledning

Frederik banede vej til praktikken med proaktiv indsats og karrierevejledning

Frederik Myhren blev opmærksom på muligheden for karrierevejledning i en nyhedsmail fra AAU Karriere, og han slog til for at blive klogere på, hvordan han skulle gribe sin søgen efter praktikplads an. Efter 2 samtaler med karrierevejlederen og en proaktiv tilgang i kontakten til virksomhederne, endte Frederik faktisk med at skulle vælge mellem 2 praktikpladser.

Lagt online: 20.09.2021

Frederik bookede sin første vejledning, fordi han var inviteret til samtale om en mulig praktikplads. Vejledningen handlede meget om, hvad der ville være godt at fremhæve til samtalen. Den praktik blev dog ikke til noget, fordi virksomheden alligevel ikke var klar til at tage imod en praktikant. Men Frederik havde allerede en anden praktikplads på hånden, og i den anledning greb han fat i karrierevejlederen igen for at få en snak om sit cv.

 

At turde at sparke døren ind

I sin søgen efter en praktikplads valgte Frederik at kontakte virksomheder, i stedet for at søge på opslag. Forud for kontakten havde han læst grundigt op på, hvad virksomheden står for, så han kunne stille gode spørgsmål. Samtidig havde han også overvejet, hvad der ville være spændende for virksomhederne at vide om ham. Han fortæller:

”Når jeg ringede til en virksomhed, prøvede jeg altid at få direkte kontakt med den, der skulle være over mig i en mulig praktik. Når dette lykkedes, tog jeg noter og vurderede, hvilken person det var, jeg skulle ind at snakke med, hvis jeg blev inviteret til en samtale. Jeg kontaktede relativt store virksomheder, fordi jeg tænkte, de ville have godt styr på praktikforløb og nok hurtigere ville kunne lave plads, hvis de ikke allerede havde en defineret opgave”.

Frederik vurderer, at den opsøgende kontakt og ens navn bliver husket, når man efterfølgende sender fx sit cv.

 

Det rigtige match

Når Frederiks opsøgende kontakt resulterede i en samtale, lagde han meget vægt på ærlighed og sikring af det rigtige match. Han uddyber:

”Jeg går meget op i at være oprigtig! Og jeg går ind til samtalen med den holdning, at jeg ikke skal overbevise dem om noget. Jeg skal finde ud af, om de er det rigtige match for mig – og jeg skal være mig selv, fordi de skal finde ud af, om jeg er deres rigtige match. Hellere være uden praktik end en forkert praktik”.

Frederik endte faktisk med at skulle vælge mellem praktikplads i to forskellige virksomheder. Valget faldt på Grundfos, der havde de mest spændende opgaver og gav Frederik mulighed for at begynde i praktik hurtigt.

 

Gode råd

Frederik har følgende gode råd til dig, der skal søge praktikplads:

  • Klø på, og bliv ved med at ringe spændende virksomheder op, til du får en samtale.
  • Samtalen er en gensidig evaluering: Du skal kunne se dig selv i virksomheden – det er ikke kun dem, der skal kunne lide dig.
  • Vær ikke bange for at ringe en virksomhed op igen og spørge ind til, hvordan status er på fx ansøgning eller svar på samtalen. Det viser bare din interesse.

Om Poul Frederik Myhren Christensen

Alder: 26

Uddannelse: Maskinteknik

Semester: 7.

Stilling og virksomhed: Praktikant ved Grundfos

De nyeste historier

Se listen

VIL DU DELE DINE ERFARINGER?

Vil du fortælle om din vej? Eller kender du én med en inspirerende historie?

Skriv til os på karriere@aau.dk, så andre kan blive inspirerede.