AAU Karriere

Inspirationshistorie

Jeg havde nok aldrig fået drømmejobbet uden AAU Karrieres store hjælp

Jeg havde nok aldrig fået drømmejobbet uden AAU Karrieres store hjælp

Mads B. Frederiksen brugte AAU Karriere gennem hele processen fra, da han først hørte om sit drømmejob, til ansøgning, cv og jobsamtale. Der var 4 stillinger, 180 ansøgninger, og Mads snuppede den ene!

Lagt online: 20.11.2015

Da jeg lige var blevet introduceret til jobbet som rejseingeniør hos FLSmidth for ca. et års tid siden, var jeg ikke i tvivl om, at det her var drømmejobbet. Men jeg kunne ikke finde hverken hoved eller hale i, hvad mine muligheder var.
 

Hjælp til afklaring og diffuse tanker

Derfor aftalte jeg et møde med en karrierevejleder på AAU Karriere, for at blive lidt mere afklaret på det hele. Jeg fik læsset alle mine diffuse tanker af, og vejlederen fik stillet en masse gode konstruktive spørgsmål. Det gjorde, at jeg blev afklaret med, hvad konsekvensen ville være, hvis jeg fik jobbet og droppede at læse videre – og omvendt hvis jeg ikke fik jobbet og måtte læse videre på min kandidat. Det overblik, som jeg fik der, var en kæmpe hjælp.

Derefter fik jeg en vejledning ved en anden karrierevejleder på AAU Karriere, som hjalp mig med at få skrevet en god ansøgning til FLSmidth.

Ud af en stak på 180 ansøgere valgte de, at de gerne ville have mig til samtale.
 

Min første samtale nogensinde

I den forbindelse fik jeg også vejledning i, hvad man skal have styr på og være opmærksom på, inden man tager til jobsamtale. Det var min første jobsamtale nogensinde, og jeg kendte ikke meget til, hvordan det foregår.

Det var en virkelig stor hjælp. Bare det at få vendt tankerne til at prale af mine egne bedrifter og tænke i retning af, hvad jeg særligt har at tilbyde FLS, har været en rigtig god øvelse.

Alle værktøjerne og øvelserne, jeg fik, endte til sidst med at give en god samlet profil af mig selv som kandidat til jobbet.
 

Snuppede jobbet foran erfarne civilingeniører

Men hvordan gik jobsamtalen så? Jo, jeg snakkede en time med HR og en time med to ingeniører fra den afdeling, hvor jeg skulle ansættes. Med alt det forarbejde og de værktøjer jeg havde fra AAU Karriere, kunne jeg have snakket 3 timer med hver. Det viste sig, at kvalitet og kvantitet i dette tilfælde godt kunne hænge sammen, fordi jeg endte med at få tilbudt jobbet!

Der var 4 stillinger, 180 ansøgninger og jeg snuppede den ene! Blandt dem var der også færdiguddannede civilingeniører, og jeg kom igennem med min bachelor.

Det korte af det lange er; jeg havde nok aldrig fået jobbet uden AAU Karrieres store hjælp igennem min cv-skrivning og jobsøgning. Det skal I have stor tak for.
 

Klar til at se hele verden!

Nu har jeg været ansat i halvanden måned, og i den tid har vi gennemgået et introduktionsforløb, der varede 6 uger. Her er vi blevet sat ind i FLSmidths virke og forretningsområder. Jeg er ansat som rejseingeniør, og det indebærer et sted mellem 250 og 300 dages udsending om året. Derfor var der også lagt en to ugers tur til Vietnam ind i vores introduktionsforløb. Her fik vi mulighed for at besøge et par cement anlæg og lære om, hvordan de i praksis køres og drives. (Billedet ovenfor er af mig på site i Vietnam).

Nu, hvor jeg er færdig med introkurset, er jeg klar til at blive sendt ud til et af FLSmidths mange projekter i hele verden – og jeg kan ikke vente med at komme i gang!

 

Om Mads B. Frederiksen

Uddannelse: Bachelor i Energi

Dimittendår: 2015

Stilling og virksomhed: Rejseingeniør i FLSmidth

De nyeste historier

Se listen

VIL DU DELE DINE ERFARINGER?

Vil du fortælle om din vej? Eller kender du én med en inspirerende historie?

Skriv til os på karriere@aau.dk, så andre kan blive inspirerede.