AAU Karriere

Inspirationshistorie

Praktik gav lyst til mere

Praktik gav lyst til mere

En praktikstilling som HR-medarbejder i LandboThy gav både Nanna Møller Hjeresen og LandboThy lyst til mere. Fra 1. januar 2014 har Nanna fået en fuldtidsstilling hos LandboThy som resultat af en vellykket praktikperiode.

Lagt online: 11.12.2014

Skrevet af Jonas Köllner Christensen, LandboThy

Da Nanna startede sin praktikperiode den 6. august 2013, blev hun overrasket over at lære, at LandboThy ikke havde nogen medarbejdere, der udelukkende beskæftigede sig med personaleadministration.

- Jeg troede, der var en HR-afdeling. Jeg blev ret overrasket, da jeg stod og skulle gøre det hele selv. Men det viste sig at være rigtig givende, da jeg kunne få lov til at sætte mit eget aftryk på det hele.

Udviklingschef i LandboThy, Pernille Hjortkjær, udtaler sig også positivt om erfaringerne opnået ved praktikopholdet.

- Jeg synes, at opholdet er gået over al forventning! Nanna hjalp os med at intensivere HR-arbejdet og med at blive klogere på, hvad vores medarbejdere kunne.
 

Geografien ingen udfordring

Nanna bruger hver dag næsten 3,5 timer på transport til og fra sit arbejde hos LandboThy. Men det er en tur, som hun gladelig tager, da hun ved, at der venter hende en arbejdsdag med masser af muligheder for personlig og faglig udvikling samt muligheden for at sætte sit eget aftryk på arbejdet.

LandboThy oplever faktisk, at geografien ikke spiller en stor en rolle hos ansøgerne, men at de gerne vil rejse langt for det perfekte job.

- Vi havde en ung, færdiguddannet til samtale, der boede i København, men som gerne ville flytte til Thy, fordi han syntes, at vores opslag lød perfekt for ham. Vi havde ham faktisk også til samtale, fortæller Pernille.
 

Vigtige overvejelser

Før man ansætter en praktikant er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvilke arbejdsopgaver praktikanten skal varetage.

- Har man et konkret projekt, så er det en rigtig god måde at få det løftet på. Det kan også give et godt indblik i, hvad det er for en flok, der står derude, og som gerne vil ind i virksomheden, siger Pernille.

- Det afgørende for mig var, at jeg havde muligheden for at udvikle mig. Jeg fik ikke bare en plads ved et skrivebord, hvor jeg skulle følge med på sidelinjen, men jeg blev faktisk en del af virksomheden, fortæller Nanna.
 

Praktik førte til ansættelse

Nanna studerer sin kandidat i Lærings- og forandringsprocesser på Aalborg Universitet, men fra 1. januar 2014 er hun blevet ansat i en fuldtidsstilling hos LandboThy, mens hun skriver sit speciale. Det er en aftale, der kom i stand efter et ønske fra begge parter om at fortsætte det gode samarbejde.

- Jeg havde ikke lyst til at slippe det igen. Jeg var jo først lige kommet i gang. LandboThy tilbyder en rigtig god kombination af godt arbejdsmiljø og praksisnære specialister, der giver mulighed for at afprøve nogle ting, som jeg kan tage med over i min opgave, siger Nanna.

- I efteråret havde vi fundet frem til, at det passede rigtig godt med en 30 timers arbejdsuge. Jeg var hos LandboThy fire dage om ugen og den sidste dag, havde jeg så tid til at skrive min semesteropgave, fortæller Nanna.

- Jeg er absolut blevet bekræftet i, hvad jeg havde en forventning om, nemlig at Nanna ville bringe nogle nye perspektiver og ny energi ind i virksomheden. Det har givet os alle sammen et løft at tage en ung studerende ind og en med en anden uddannelsesbaggrund. Det har været rigtig sundt for LandboThy, siger udviklingschef Pernille Hjortkjær.
 

Tour de Thy skabte opmærksomhed

Op til, at praktikstillingen skulle besættes deltog LandboThy i et arrangement kaldet Tour de Thy, som var arrangeret af Aalborg Universitets Karrierecenter.

- Det skabte en masse opmærksomhed omkring vores opslag, at vi deltog i Tour de Thy. Det gav de studerende en mulighed for at lære os lidt bedre at kende, før de søgte stillingen, fortæller Pernille.

Tour de Thy er et arrangement, hvor studerende fra Aalborg Universitet i samlet trop får lejlighed til at besøge lokale virksomheder beliggende i Thisted Kommune. Under busturen rundt i Thy er der oplæg fra de forskellige virksomheder, hvor de fortæller omkring lige netop deres forretning. Sidst på dagen slutter arrangementet af med en omgang ”virksomheds dating”, hvor de studerende får mulighed for at tale med medarbejderne på tomandshånd.

- Jeg vil anbefale alle, der søger unge til praktikstillinger eller studiejobs at deltage i et sådant arrangement, da det giver de studerende et meget bedre billede af virksomheden, siger Pernille.
 

Branchen kan anbefales

Adspurgt om hun vil anbefale branchen til andre studerende svarer Nanna prompte:

- Ja, det vil jeg! Det har været en stor oplevelse at følge den udvikling, som landbruget gennemgår, og det bliver interessant at se, hvor vi begiver os hen. Jeg synes faktisk godt, at man kan gøre endnu mere for at gøre opmærksom på, at det er en branche i udvikling. Man kan gøre en forskel, og jeg synes, at vi løfter vores del af det sociale ansvar, slutter Nanna af.

Nanna har kontrakt hos LandboThy fra 1. januar 2014 til den 1. juni 2014 med mulighed for forlængelse efter endt studie. LandboThy er en del af et branchefællesskab, der beskæftiger sig med landbrugsrådgivning.

De nyeste historier

Se listen

VIL DU DELE DINE ERFARINGER?

Vil du fortælle om din vej? Eller kender du én med en inspirerende historie?

Skriv til os på karriere@aau.dk, så andre kan blive inspirerede.