AAU Karriere

Inspirationshistorie

Praktik gav større netværk, gåpåmod og konkrete kompetencer

Praktik gav større netværk, gåpåmod og konkrete kompetencer

Til dagligt læser Cecilie Højrup Hansen kommunikation, på 9. semester, hvor der er mulighed for at komme i praktik hos en virksomhed. Da Cecilies forelæser gjorde hende opmærksom på, at Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) søgte en praktikant til deres presse- og webafdeling, greb hun chancen og sendte en ansøgning afsted.

Lagt online: 31.01.2019

Før Cecilie sendte ansøgningen, var hun meget i tvivl om hele praktiksøgningsprocessen, og hvad det hele skulle ende ud med.

”Jeg har længe drømt om at arbejde med events og journalistisk, men jeg troede ikke, at det var en mulighed, eftersom jeg ikke læser på Journalisthøjskolen. Derfor var det en meget forvirrende proces at skulle beslutte sig for, hvilken virksomhed jeg ønskede at blive praktikant i, da jeg stadigvæk ikke vidste, hvad jeg ønskede at arbejde med, når jeg blev færdig”.

Arbejdsopgaverne i AKKC’s Presse- og webafdeling lå dog tæt op ad Cecilies drømmejob, så hun håbede, at hun ville komme i betragtning til praktikpladsen.

 

God kemi og karrieredrømme gjorde udfaldet

Vi spurgte Cecilie, hvorfor hun tror, at det lige præcis blev hende, der fik praktikpladsen. ”Jeg tror, at jeg blev den heldige indehaver af praktikpladsen, da jeg havde en god kemi med både pressechefen og den So-Me-ansvarlige. Til samtalen blev jeg spurgt om, hvorvidt jeg kunne lide at producere tekster, hvortil jeg svarede, at jeg elsker at skrive og faktisk også har en lille drøm om at udgive min egen børnebog. Jeg tror dermed, at jeg blev valgt til praktikpladsen, da kemien mellem os var hel unik og samtidig, fordi jeg nyder at sidde og producere tekster”.

 

Forberedte sig på at give praktikken fuld skrue

Efter Cecilie havde fået praktikpladsen, lagde hun en klar plan for, hvordan hun kunne gøre praktikken til et vigtigt skridt i retning af hendes fremtidige karriere.

”Jeg forberedte mig til praktikken ved at gå ind på akkc.dk, hvor jeg læste om organisationen som helhed samt orienterede mig kort i deres sæsonkatalog, så jeg havde en føling med huset. Derudover sørgede jeg for at slappe en masse af og samle tonsvis af energi, så jeg var klar til at give den fuld skrue, når jeg skulle starte”.

Det, at Cecilie havde samlet kræfter, viste sig hurtigt at være godt givet ud.

”Da jeg så begyndte i praktikken, var det en stor omvæltning pludselig at skulle til at arbejde i stedet for at sidde på skolebænken. Dog var det en positiv oplevelse endelig at komme ud og få lov til at prøve mine kompetencer af i praksis. Det er vitterligt først her, at man egentlig finder ud af, hvad det er, man har lært på universitet, de sidste snart 5 år.”

 

Fik konkrete kommunikationskompetencer

For Cecilie bød praktikken ikke kun på en omvæltning af hverdagen - men hun fik også muligheden for at prøve kræfter med et hav af forskellige kommunikationsopgaver og dermed sin faglighed. ”Jeg var ansvarlig for AKKC’s interne medarbejderblad BAKKCSTAGE, hvor jeg både var redaktør, skribent og grafiker. Ligeledes var jeg ansvarlig for at skrive alle vores pressemeddelelser, deltage i samtlige kulturarrangementer, som skulle dækkes pressemæssigt, tage billeder/videoer til vores So-Me-kanaler, skrive opslag på Instagram og Facebook, besvarer indkommende spørgsmål, interviewe diverse kendte både telefonisk og face-to-face og meget mere.”

 

En drøm blev vakt til live

Herudover fortæller Cecilie, at praktikken pustede nyt liv i drømmen om at arbejde som journalist efter universitetet, hvor blandt andet hands-on erfaring med journalistfaget er noget, hun tager med sig fra praktikken.

”Mit praktikforløb hos AKKC har givet mig et kæmpestort netværk, som forhåbentligt kan ende med at være min vej ind i drømmejobbet. En forståelse af hvordan man skriver som en journalist og ikke som en kommunikationsstuderende, praksiserfaring med at interviewe kendte, som fremover vil gøre ethvert almindeligt interview meget mindre angstprovokerende. Erfaring med håndteringen af presse, video- og billedredigering. Kort sagt har mit praktikforløb hos AKKC udrustet mig med så mange kompetencer, at jeg nu føler mig sikker på mig selv og mine evner og dermed klar til at komme ud på arbejdsmarkedet”.

 

Plads til forbedring

Selvom Cecilie har fået meget mere ud af sit praktikforløb, end hun nogensinde havde turdet drømme om, var der dog alligevel tre ting, som Cecilie ville have gjort anderledes, hvis hun havde haft muligheden for det. Hun fortæller:

  1. Jeg er en meget sød og konfliktsky pige, som både min pressechef og So-Me-ansvarlige fortalte til mig i midtvejsevalueringen. Jeg fortryder lidt, at jeg ikke har været bedre til at arbejde med det under mit praktikforløb, da det er en personlig svaghed, som jeg længe gerne har villet arbejde med.
  2. Jeg fortryder en smule, at jeg havde et studiejob ved siden af min praktik. Praktikken hos AKKC var ikke kun i hverdagene fra 08:00-16:00, men også om aftenen og i weekenderne, da det er der, kulturarrangementerne foregår.
  3. Jeg fortryder også lidt, at jeg valgte den længste praktikperiode, da jeg skulle skrive min praktikopgave sideløbende med praktik og arbejde. Dog havde AKKC forståelse for situationen, så jeg var så heldig at have en fridag om ugen, hvor jeg kunne arbejde på min opgave.

 

Gode råd til andre der overvejer praktik

For Cecilie var det således et spændende men hårdt halvt år i praktikken, fordi hun skulle balancere praktikforløb, studiejob og en eksamen. På baggrund af sine erfaringer har Cecilie disse gode råd til dig, der overvejer et praktikforløb hos en virksomhed:

”Jeg tror det er vigtigt, at man vælger at gå all-in, når man er i praktik, selvom det kan være hårdt. Det er her, man har mulighed for at netværke og prøve teorien af i praksis. Derudover er der mange nye indtryk, så man er træt, når man får fri. Træt og glad!”.

 

OM CECILIE HØJRUP HANSEN

Fødeår: 1993

Uddannelse: Kandidatstuderende i Kommunikation

Semester: 9. semester

Stilling og praktik-virksomhed: Praktikant hos Presse- og webafdelingen i Aalborg Kongres og Kultur Center. Studentermedhjælper ved Hotel Gestus.

De nyeste historier

Se listen

VIL DU DELE DINE ERFARINGER?

Vil du fortælle om din vej? Eller kender du én med en inspirerende historie?

Skriv til os på karriere@aau.dk, så andre kan blive inspirerede.