AAU Karriere

Inspirationshistorie

Projektsamarbejde - spændende, sjovt, lærerigt og hamrende meningsfuldt!

Projektsamarbejde - spændende, sjovt, lærerigt og hamrende meningsfuldt!

Christoffer, Rune, Søren og Sanne skrev bachelorprojekt i samarbejde med en virksomhed – og det var en velfungerende og lærerig proces, hvor de fik et brugbart indblik i ”den virkelige verden”. Læs om deres erfaringer her og bliv inspireret til selv at skrive projekt i samarbejde med en virksomhed.

Lagt online: 11.12.2014

Kære læser :-)

Vi er en projektgruppe fra Engelsk og International Virksomhedskommunikation (Organisation & ledelse), som netop har afsluttet vores bachelor på Aalborg Universitet.

Vores bachelorprojekt bød på et vellykket samarbejde med en nordjysk virksomhed, hvilket vi gerne vil fortælle dig lidt om – måske det kan give dig inspiration til dit næste semesterprojekt?
 

Vi fik kontakten på Karrieremessen

Vi deltog på Karrieremessen i Gigantium i marts måned, hvor vi mødte en repræsentant fra NBE (Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling), som fortalte om muligheden for projektsamarbejde med nordjyske virksomheder.

Da vi kom i gang med de indledende forberedelser til vores projekt, kontaktede vi NBE for at høre om nogen af NBE-medlemmerne mon ville være interesseret i et projektsamarbejde med os.

Herefter fik vi kontakt til to forskellige virksomheder, som passede til vores projektbeskrivelse. Vi holdte et møde med den ene virksomhed og fandt hurtigt ud af, at det var den helt rigtige samarbejdspartner til dette projekt.

Vores projekt handlede om organisationskultur i forbindelse med sammenlægning af virksomheder fra forskellige lande.

Derudover havde vi også fokus på, hvordan tilgangen til forandringsledelse påvirkede kulturen i organisationen.
 

Brugbart og lærerigt samarbejde

Samarbejdet har været utrolig velfungerende og lærerigt. Det har været brugbart at se virksomheden indefra, og især fordi vores projekt har rørt ved lidt ømme punkter har det været nogle rigtig interessante interviews og møder med virksomheden.

En af de udfordringer, vi har mødt undervejs har været de etiske overvejelser omkring anonymitet. Vi har lovet både virksomheden og medarbejderne fuld anonymitet, hvilket i få tilfælde har været en udfordring.

Derudover har det af flere årsager været svært at få fat i medarbejdere fra topledelsen, hvilket ville have været en oplagt vinkel på projektet.

Vi har fra starten fokuseret på at projektet var en akademisk opgave, men en af de største udfordringer har dog alligevel været at undgå at lave en konsulentrapport for virksomheden.

Noget af det vigtigste vi har lært ved dette projektsamarbejde er, hvor vigtig god kommunikation er i en stor virksomhed, og hvor galt det kan gå, hvis ikke dette opfyldes.
 

Et indblik i den virkelige verden

Projektsamarbejde med en virksomhed er først og fremmest en virkelig spændende måde at vinkle sine semesterprojekter på, da det giver et indblik i ”den virkelige verden”. Det står i modsætning til de meget teoretiske og hypotetiske projekter, som kan være svære at se en praktisk mening med.

Dernæst er et samarbejde med en virksomhed en genial mulighed for at netværke med netop de virksomheder, som på sigt kan være vores fremtidige arbejdsplads.
 

Spændende, sjov og meningsfuld proces

Vores projekt endte med at blive en stor succes og med topkarakterer til hele banden, så vi er meget tilfredse. Men vigtigst af alt, så var hele processen både spændende, sjov, lærerig og hamrende meningsfuld. Vi vil helt klart vælge at skrive i samarbejde med en virksomhed igen, hvis muligheden byder sig på kandidatuddannelsen.

Hvis vi skal give et par gode råd videre til andre studerende, som ønsker at skrive i samarbejde med en virksomhed, vil vi anbefale, at man er fleksibel, åben over for virksomhedens ønsker og generelt bare bruger hele processen som en spændende læringsproces.

God fornøjelse :-)

Hilsen Christoffer, Rune, Søren og Sanne

 

Vil du også lave projektsamarbejde?

Hvis du og din gruppe også godt kunne tænke jer at samarbejde med en virksomhed i jeres næste projekt, er her lidt inspiration:

De nyeste historier

Se listen

VIL DU DELE DINE ERFARINGER?

Vil du fortælle om din vej? Eller kender du én med en inspirerende historie?

Skriv til os på karriere@aau.dk, så andre kan blive inspirerede.