AAU Karriere

Inspirationshistorie

Tour de Hjørring skabte mulighed for projektsamarbejde

Tour de Hjørring skabte mulighed for projektsamarbejde

Da Camila Kold Andersen og hendes projektgruppe tog på Tour de Hjørring, var succeskriteriet klart – nemlig at få kontakt til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, der lå øverst på gruppens ønskeliste over virksomheder, som de ville indgå et projektsamarbejde med. Dette skyldtes, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse havde gennemgået flere forandringsprocessor, hvilket falder inden for Camilas faglige interesseområde, da hun studerer Læring- og forandringsprocesser på 8. semester.

Lagt online: 05.10.2018

Projektsamarbejde, der kobler teori og praksis

For Camila var det ikke noget nyt at skrive et semesterprojekt i samarbejde med en virksomhed, og man skal heller ikke lede længe efter årsagen til dette: ”Alle mine projekter er lavet i samarbejde med forskellige organisationer. Jeg synes, at det er essentielt, at vi tager udgangspunkt i praksis, når vi udarbejder projekter på vores kandidatuddannelse. Det er en mulighed for, at vi selv udvikle kompetencer og får erfaring, som vi kan bruge senere hen, når vi er færdiguddannede.”

Særligt det kompetenceudviklende argument for at indgå et projektsamarbejde med en virksomhed vejer tungt hos Camila, og det er noget, hun varmt vil anbefale andre: ”Vi ønskede at skrive projekt i samarbejde med en organisation for at koble teori til praksis. Herudover er det en god mulighed for, at vi som studerende selv kan udvikle vores kompetencer og få et indblik i, hvad der rører sig ude i organisationerne og ikke blot, hvad vi kan læse os frem til i en bog.”

 

3. gang er lykkens gang

Inden gruppens deltagelse på Tour de Hjørring havde de forsøgt at komme i kontakt med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse over e-mail og telefon, dog ikke uden problemer pga. virksomhedens digitale infrastruktur. Da Camila og gruppen fandt ud af, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse deltog på Tour de Hjørring, greb de chancen for at få direkte kontakt med en virksomhedsrepræsentant ansigt til ansigt:

”Ved vores besøg hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse talte vi med ansatte i organisationen om et samarbejde ved vores 8. semesterprojekt. Da vi ved Tour de Hjørring til sidst havde mulighed for at tale med de forskellige organisationer, valgte vi her at tage en længere snak med deres repræsentant, hvor vi fik kontaktoplysninger på kontaktpersoner, der kunne være behjælpelige med at etablere et eventuelt samarbejde med organisationen.”

 

Projektsamarbejdet tog fart efter Tour de Hjørring

Camila og projektgruppen fulgte efterfølgende op på deres kontakt hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, der arbejdede med implementeringen af facility management-møder (FM-møder), som skal sikre et bedre arbejde på tværs af organisationen:

”Efter Tour de Hjørring, hvor vi for alvor havde fået etableret kontakt til organisationen, holdte vi et møde med Jan Boll Jespersen, der var tovholder ved FM-møderne. Her kom vi ind på, at vi kunne se på udfordringerne for læring, der opstod under implementeringen af FM-møderne.”

Efter mødet stod det også klart, at netop FM-møderne skulle blive kernen i det kommende projekt.

Om selve samarbejdet fortæller Camila: ”Jan og de andre deltagere i undersøgelsen har været utrolig behjælpelige med vores empiriindsamling. Vi fik mulighed for at interviewe deltagere ved mødet, at observere 2 af FM-møderne og for løbende at tage kontakt til Jan under vores projektarbejde.”

 

Projektsamarbejde kvalificerer kompetenceprofilen

Projektsamarbejdet med virksomheden gav Camila mulighed for at få indblik i, hvilke problemstillinger som virksomheder står over for i praksis, og som Camila formulerer det ”hvad der egentlig ønskes i ’den virkelige verden’”.

Overordnet synes hun, at projektsamarbejdet har været en succes og konstruktivt i forhold til at udvikle faglige kompetencer.

”Den eneste udfordring, som jeg kan komme på er, at det selvfølgelig er en organisation, der har arbejde, som skal laves og tid og arbejdskalender selvfølgelig er et perspektiv, der må inddrages.”

Selv denne udfordring ser Camila dog som konstruktiv, da det har gjort gruppen klogere på, hvordan man etablerer kontakt til og kommunikerer med organisationer i et samarbejde.

 

Ikke det sidste Camila har set til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Camila og hendes projektgruppe er taknemmelige for, at de fik stablet et samarbejde på benene med netop Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, og kontakten, som projektsamarbejdet medførte, har åbnet flere døre for fremtidigt samarbejde:

”Jeg fortsætter mit samarbejde med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse på 9. semester, hvor vi på kandidaten skal ud i praksis. Derfor er jeg yderst tilfreds med, at vi fik en god kontakt til organisationen, og de samtidig har været så behjælpelige og åbne for et samarbejde med os som studerende fra AAU.”

 

OM CAMILA KOLD ANDERSEN

Alder: 29 år

Uddannelse: Læring- og forandringsprocesser

Semester: 8.

Navn på samarbejdsvirksomhed: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Baggrund: Uddannet social- og specialpædagog ved UCN i Hjørring

De nyeste historier

Se listen

VIL DU DELE DINE ERFARINGER?

Vil du fortælle om din vej? Eller kender du én med en inspirerende historie?

Skriv til os på karriere@aau.dk, så andre kan blive inspirerede.