5 råd til at omdanne erfaringer fra Karrieremessen til konkrete karrieremuligheder

5 råd til at omdanne erfaringer fra Karrieremessen til konkrete karrieremuligheder

Karrieremessen er netop overstået. Du har talt med et væld af virksomheder og fået inspiration til nye karrieremuligheder. Tilbage står du med en masse gode samtaler, et udvidet fagligt netværk og kontaktoplysninger på en masse spændende virksomheder. Det kan dog være svært at overskue, hvordan de mange erfaringer fra karrieremessen bliver til konkrete karrieremuligheder. AAU Karriere deler her ud af 5 gode råd til, hvordan du følger op på de gode oplevelser fra Karrieremessen.

1. Følg op på de gode samtaler

Det er dejligt at have haft nogle gode samtaler på Karrieremessen, men for at skabe egentlige resultater kræver det ofte, at man lægger et arbejde i at følge op på samtalerne. Vær opmærksom på, at mange virksomhedsrepræsentanter deltager i flere messer i dagene efter Karrieremessen i Gigantium i Aalborg. Vent derfor et par dage før du ringer eller skriver til dem.

Her er det en god idé at takke for en god samtale på messen, minde dem om, at det var dig med den gode idé til netop deres virksomhed, og at du er meget interesseret i at mødes for at tale om fremtidige muligheder for samarbejde eller job.

 

2. Connect på LinkedIn

LinkedIn bliver i stigende grad brugt som et rekrutteringsværktøj af danske virksomheder. Det er derfor et godt sted at blive set. Sørg for, at din profil er opdateret og tydelig. Det indebærer, at det klart fremgår i din profiltekst, hvad du kan, og hvad du søger. Husk også at sikre, at du ikke blot smider omkring dig med faglige titler på uddannelse, job og projekter - uddyb med eksempler på, hvad dine kompetencer konkret betyder i forhold til at løse arbejdsopgaver.

Når LinkedIn-profilen er opdateret, bør du hurtigst muligt connecte med de virksomhedsrepræsentanter, du mødte på messen. LinkedIn giver dig muligheden for at skrive en personlig besked til den, du ønsker at tilføje til dit netværk – brug dette værktøj, og mind dem om jeres gode samtale på Karrieremessen.

 

3. Brug mødet på messen som løftestang for en ansøgning

Flere af de virksomheder, du mødte på messen, har måske aktuelle jobopslag, der er relevante for dig. Brug derfor mødet på messen som en løftestang i din ansøgning.

Du kan for eksempel skrive, hvad der gjorde, at denne virksomhed skilte sig ud på messen, og hvordan du derfor passer ind i virksomhedens kultur og behov. Du kan også minde dem om, at det var dig, der identificerede en mulig løsning på en problemstilling i virksomheden.

Det kan give dig et forspring i den store bunke af ansøgninger, at du allerede har mødt og talt med virksomhedens repræsentanter.

 

4. Reflektér over dine handlinger og muligheder

Inden messen har du med stor sandsynlighed haft nogle forventninger og målsætninger for, hvad du ønskede at få ud af at deltage. Giv dig tid til at reflektere over, hvad du fik ud af Karrieremessen, og om du nåede dine målsætninger.

Overvej hvad der lykkedes for dig, og hvad du kunne have gjort anderledes. Tænk også over om messen har åbnet op for nye muligheder og idéer til din fremtidige karriere.

Refleksion og evaluering af din indsats skaber ikke blot et godt udgangspunkt for næste års Karrieremesse. Det kan også give dig en rettesnor i forhold til, hvordan du skal agere på andre messer, netværksmøder og konferencer - og ikke mindst, hvordan du skal tilgå fremtidige jobansøgninger og -samtaler.

 

5.Vær aktiv og hold fast i dit netværk

Med en veloverstået Karrieremesse i bagagen er din primære opgave at holde fast i dit nye netværk. Vær aktiv på LinkedIn og vær opsøgende, imødekommende og interesseret, når du kontakter virksomhederne. De leder konstant efter den rette medarbejder til deres virksomhed - sørg for at formidle tydeligt, hvorfor du netop er den, de søger.

Nyheder