Plinthit: Nye og friske vinkler på virksomheden

Plinthit: Nye og friske vinkler på virksomheden

Startup-virksomheden Plinthit deltog i foråret 2018 i Scandinavian Talent Program med en tredelt case med fokus på henholdsvis produktudvikling, nye markeder og kommunikation. På talentprogrammet i foråret 2018 arbejdede talenterne i dybden med deres respektive case over fire kursusgange, hvor derigennem processen var fokus på Design Thinking. Det betød, at Plinthit fik mange nye og friske vinkler på deres virksomhed.

Her fortæller Louise Ullmann, Product Designer, hvad Plinthit har fået ud af deres deltagelse i Scandinavian Talent Program i foråret 2018. Louise Ullmann har repræsenteret virksomheden under hele forløbet og deltaget ved hver kursusgang. Louise er selv uddannet fra AAU, hvor hun har læst Industrielt Design.

 

HVAD HAR JERES UDBYTTE VÆRET AF AT DELTAGE SOM CASEVIRKSOMHED I TALENTPROGRAMMET?

Det direkte udbytte af forløbet er selvfølgelig de løsninger, som de fem grupper præsenterede på fjerde og sidste kursusgang. Udbyttet har dog strakt sig langt bredere end det, siden de studerende undervejs i forløbet har arbejdet med mange forskellige ideer, som desværre måtte lade livet i processen. Samtidig har mange af ideerne også været rigtig god inspiration til videre arbejde i virksomheden.

Vi stillede med 3 cases indenfor henholdsvis produktudvikling, markedsundersøgelser og kommunikation, og vi har derfor fået et udbytte, som kan bruges bredt i virksomheden. Udover det direkte arbejde, som de studerende har lavet, så har vi opnået en større forståelse for Design Thinking og hvordan det kan bruges.

HVAD HAR I GJORT MED DE INPUTS I HAR FÅET MED? ELLER HVAD ER JERES PLAN AT GØRE MED DEM?

Vi har planer om at arbejde internt i virksomheden med de inputs og ideer de studerende har givet os, for at finde ud af hvordan de kan videreudvikles til at skabe størst værdi. Det kommer til at være en længere proces, hvor vi løbende samler op på ideer, når de viser sig mest relevante; forhåbningen er at vi kan afprøve og implementere nogle af ideerne i 2019. Nogle af de inputs, der er kommet ud af produktudviklingscasen, kommer til at blive brugt som inspiration nogle år ud i fremtiden, hvor vi forventer at lancere flere produkter årligt.
 

HVORDAN OPLEVEDE I SELVE TALENTPROGRAMMETS SET-UP? HERUNDER DE STUDERENDE OG NYUDDANNEDE, SOM ER MED I PROGRAMMET.

Det fungerede rigtig godt - både planlægning og afvikling af talentprogrammet har været godt og struktureret. Vi har haft møder løbende forud for afvikling, hvor vi klart føler, at vi har været medvirkende til talentprogrammets format, og at det har taget højde for os og vores case.

Casen, som vi selv har udarbejdet, har være omdrejningspunktet i forløbet. At se de studerende arbejde på casen med et design-thinking approach har givet stor inspiration til brugen af Design Thinking til internt arbejde i virksomheden.

I starten af forløbet fik vi uddelt et CV-katalog med alle de studerende CV’er, og her var der ingen tvivl om, at de alle var ægte talenter. Under forløbet levede de studerende fuldstændigt op til de høje forventninger, og det er vores opfattelse, at deres forskellige uddannelsesmæssige baggrunde gav en sund tværfaglighed i grupperne.

Præsentation af gruppens ideer for Plinthit

VIL I ANBEFALE ANDRE MIKRO- OG NYSTARTEDE VIRKSOMHEDER AT DELTAGE I PROGRAMMET?

Det vil vi i hvert fald! Det er en alletiders mulighed for at få nye og friske vinkler på virksomheden, som vi ikke selv kan opnå, og det endda på relativt kort tid og med få ressourcer

 

Mere information

Er du en virksomhed og vil gerne deltage i talentprogrammet? Læs mere her

Er du studerende og vil gerne deltage i talentprogrammet? Læs mere her

 

Nyheder