AAU Karriere

AAU i et karriereperspektiv

Overvejer du at læse på AAU? Det er vi glade for at høre! 

Du har sikkert allerede sat dig ind i en masse om den eller de uddannelser, du overvejer, men hvad er karriereperspektivet, tænker du måske? Det vil vi sætte dig lidt ind i her.

Arbejdsgiverne kan nemlig godt lide AAU’s arbejdsmetode. På AAU har du mange muligheder for at samarbejde med virksomheder og få kompetencer og erfaring, der er guld værd i det lange løb.

Og så står AAU Karriere også klar til at hjælpe dig, når du fx skal søge studiejob – eller når du er i tvivl om, hvad du egentlig kan – eller når du snart bliver færdiguddannet og skal i gang med jobsøgningen.

Selvfølgelig er der alle mulige andre gode grunde til at vælge AAU, når du skal studere. Så undersøg det. Og husk, at det ikke nødvendigvis er det job, du kan få bagefter, der skal definere dit uddannelsesvalg; først og fremmest skal du synes, at dit studie er spændende og interessant.

Vi håber, at vi ses.

Aalborg-modellen og virkelighedskompetencer

 • +

  Projektsamarbejde: Du arbejder med det, der interesserer dig

  Du kan arbejde med netop det, du selv interesserer dig for, på AAU. Temaet skal bare ligge inden for de rammer, studieordningen sætter.

  Du kommer tit til at lave projektarbejde, hvor du (og dine gruppemedlemmer) selv skal finde det problem, I gerne vil arbejde med. Det giver dig mulighed for at arbejde med noget, du virkelig interesserer dig for og undrer dig over. Du bliver også skidegod til at stille de spørgsmål, der gør, at du bedst muligt kan arbejde med problemet i dit projekt. Og det er noget, din kommende arbejdsgiver ka’ li’!

  Læs om projektsamarbejde på AAU

 • +

  Praktik og virksomhedssamarbejde: Du sætter din viden i spil i praksis

  Du får selvfølgelig også moduler med forelæsninger og andre studieaktiviteter, der giver dig faglig ballast og viden.

  Den viden, du har og opbygger, har du som regel mulighed for at sætte i spil igennem både en praktikperiode (som vi på universitetet kalder ”projektorienteret forløb”) og igennem samarbejde med virksomheder eller organisationer i forbindelse med et projektarbejde.

  Lige netop projektsamarbejde og praktisk erfaring vægter rigtig tungt, når du fx skal finde dit første job. Det er noget, vi tit ser.

  Læs om praktik på AAU

Du får hjælp til studiejob, praktik og karriere

Hvad efterspørger arbejdsmarkedet?

 • +

  Du får brugbare kompetencer på AAU

  Du får rammerne for at opbygge mange brugbare kompetencer, som ikke kun er nyttige på AAU, men i høj grad også ude i ”virkeligheden”. På AAU får du nemlig kompetencer, som arbejdspladserne efterspørger.

  Læs om kompetencer som AAU'er

 • +

  Evnen til at arbejde med projekter

  På AAU arbejder du på samme måde som du kommer til at arbejde på arbejdsmarkedet. Selve projektarbejdsformen og de ”trin”, der indgår i det, er også de trin, arbejdsmarkedet arbejder ud fra:

  • Find et problem
  • Bearbejd problemet
  • Formidl resultatet

  … og måske indeholder dit projektarbejde endda også et ”implementeringstrin”, hvis det er lavet i samarbejde med en virksomhed. Så bliver dit projekt virkelig brugt! Og så er det endnu mere som på arbejdsmarkedet! 

  Læs om hvordan problembaseret læring er en kompetence

 • +

  ”Proaktiv” og ”selvstændig”

  At afgrænse og behandle et problem er noget, mange arbejdspladser efterspørger.

  ”Proaktiv” og ”selvstændig” er også ord, du tit ser i jobopslag – det er lidt buzz-begreber, men indholdmæssigt er det det vigtige ting at kunne.

  Arbejdspladserne har brug for medarbejdere, der selv kan identificere og bearbejde problemstillinger, og som er gode til at forholde sig til den omskiftelighed, der nogle gange er et vilkår på arbejdsmarkedet.

  Arbejdsmåden på AAU gør det muligt for dig at øve dig på at være selvstændig og proaktiv.

 • +

  ”Teamplayer”

  ”Teamplayer” et også et ord, du tit ser i jobopslag – og tit står der også ”selvstændig” i samme jobopslag.

  Du har mulighed for at gøre dig selv (og dine medstuderende) til gode teamplayere på AAU.

  Det gør I gennem:

  • Gruppesamarbejde
  • At give hinanden god og konstruktiv feedback
  • At udfordre hinanden fagligt

  Det er alt sammen kompetencer, du udvikler og bliver bedre og bedre til i løbet af din uddannelse. Og så står du stærkt over for arbejdsgiverne.

 • +

  Indsigt i arbejdsmarkedet

  Når du samarbejder på forskellige måder med fx virksomheder og organisationer på din uddannelse, får du indsigt i arbejdsmarkedet.

  Når du kan forstå, hvordan en virksomhed fungerer, bliver du også bedre til både at se og forstå de udfordringer, en virksomhed står med. På den måde kan du også se, hvordan du kan hjælpe virksomheden med din faglighed og dine kompetencer.

Hvilke muligheder for erhvervserfaring har du på AAU?

 • +

  AAU on Demand – et studiejob, der styrker din evne til at formidle

  AAU on Demand er et korps af studerende fra AAU, der gerne vil prøve sig selv og deres uddannelser af i praksis. Som studenterunderviser i AAU on Demand kommer du med ud på gymnasier og underviser i et emne fra dit eget studie, som du selv har valgt.

  Når du bliver ansat i AAU on Demand, kommer du på en oplæringsworkshop, hvor du bliver klædt på til jobbet og får hjælp til at udvikle dit eget oplæg.

  AAU on Demand er af relevans for alle studieretninger, hvad enten du gerne vil være gymnasielærer eller bare gerne vil blive bedre til at formidle og præsentere – kompetencer, du har brug for i alle job.

  AAU on Demand søger nye studenterundervisere i maj og november i både Aalborg og København.

   

  Læs om AAU on Demand 

 • +

  Gymnasielærerpraktik

  Hvis du overvejer at blive gymnasielærer, har du mulighed for at komme i 1-2 ugers frivillig praktik. Her kan du få et indblik i, hvad det vil sige at være gymnasielærer, og praktikken kan hjælpe dig til at blive klogere på dine karriereønsker, undervisningskompetencer, tilvalgsfag mv.

   

  Læs om gymnasielærerpraktik på aau

 • +

  AAU Jobbank – studiejob, praktik, projektsamarbejde osv.

  AAU Jobbank er et jobsite for studerende og nyuddannede fra AAU.

  Her kan du finde opslag om:

  • Studiejob
  • Praktik
  • Projektsamarbejde
  • Frivilligt arbejde
  • Fuldtidsjob

  Du har også mulighed for at oprette en personlig profil og personliggøre jobbanken, så den passer til din faglighed, dine kompetencer og dine jobønsker.

  Der er også mulighed for at oprette en jobagent, så du får fx de relevante studiejob pr. mail, når de bliver slået op.

   

  AAU Jobbank

Karrierehistorier fra AAU'ere

Se listen

Du interesserer dig måske også for...

Hvilke kompetencer giver problembaseret læring mig? Og hvordan er det en fordel, at jeg har studeret på AAU?

pbl er en kompetence

Hvad bliver jeg - eller nærmere: Hvad kan jeg blive med min uddannelse? Hvad er andre blevet? Hvad hvis min uddannelse er smal eller bred? hvad kan jeg blive?

Hvordan kan jeg blive klar til at søge praktik og job? Og hvordan kan jeg blive klar til at gå på karrieremesse?

Karriereugen