AAU logo

AAU Karriere

Projektsamarbejde

Vi anbefaler, at du skriver projekt i samarbejde med en virksomhed. Det vil have positiv indflydelse på din fremtidige karriere. Omkring 20 % får job i selvsamme virksomhed, som de har samarbejdet med i studietiden!
 

Projektsamarbejde

I forbindelse med projektsamarbejde har du ikke din daglige gang i virksomheden. Du arbejder hjemmefra eller på AAU, men du vil have en kontaktperson i virksomheden, som giver dig de nødvendige informationer. Virksomheden har måske et prædefineret projekt, som du eller din gruppe skal arbejde med, eller du/I kan idéudvikle et projektforslag, som I kan ”sælge” til virksomheden.
 

Specialesamarbejde

Betingelserne for specialesamarbejde er stort set de samme som for projektsamarbejde.
 

Skriftlig aftale

Inden du indleder et samarbejde med en virksomhed, er det en god ide at indgå en skriftlig aftale. Husk også at få din vejleder på AAU til at godkende din projektsamarbejdsaftale for at sikre studierelevansen.

Hvis projektet er fortroligt, kan det være en god idé at lave en fortrolighedsaftale.

Download standardaftalerne herunder. Hvis du har problemer med at downloade dokumenterne, skal du prøve i en anden browser.

Hemmeligholdelses- og rettighedsaftale

Du kan finde hemmeligholdelses- og rettighedsaftaler hos AAU Match.

Nogle skoler på AAU har deres egne aftaleskabeloner. Undersøg, om din skole har, og hvis ikke, kan du bruge standardaftalerne. Se fx School of Engineering and Sciences aftaler her.

Find en virksomhed

Du kan søge efter projektforslag i AAU Jobbank. Hvis du ikke finder det ønskede projektforslag, kan du lade dig inspirere af de andre opslag til at lave et selv og kontakte den virksomhed, du ønsker at samarbejde med.

 

Hjælp til ansøgningsprocessen

Mange studerende bliver overraskede over, hvor stort et arbejde det er at søge et virksomhedssamarbejde. Du skal både have ansøgningen, cv’et og argumenterne i orden. Hos AAU Karriere kan du få vejledning i den slags, ligesom vi kan være behjælpelige med virksomhedskontakter.

Spændende, sjovt, lærerigt og hamrende meningsfuldt!"Projektsamarbejde med en virksomhed er en virkelig spændende måde at vinkle sine semesterprojekter på, da det giver et indblik i ”den virkelige verden”, og det er en genial mulighed for at netværke med de virksomheder, som på sigt kan være vores fremtidige arbejdsplads. Vores projekt endte med at blive en stor succes, og hele processen var spændende, sjov, lærerig og hamrende meningsfuld."

Christoffer, Rune, Søren og Sanne, studerende på Sprog og International Virksomhedskommunikation

Læs mere om gruppens erfaringer her