AAU logo

AAU Karriere

Den gode ansøgning

vis hvordan du kan skabe værdi

I din ansøgning skal du vise din store interesse for virksomheden, arbejdsopgaverne eller branchen. Med andre ord skal din ansøgning være motiveret, så modtageren ikke er i tvivl om, hvorfor det netop er dét job, du søger.

Du skal skrive dig ind i jobbet, så det står klart for læseren, hvordan du med din baggrund kan være værdiskabende for virksomheden. Forhold dig konkret til stillingsopslaget, og skriv gerne noget om, hvordan du forestiller dig at gå til opgaverne og løse dem – det er svært, men det giver point at gøre forsøget.

 

Tilpas din kommunikation

Husk også at fokusere på kommunikationen.

Alt efter virksomhedens eget sprog kan det være en god idé at skrue ned for det akademiske sprog og undgå alt for lange sætninger.

Lad være med at være overhøflig med fraser a la ”Jeg tillader mig hermed at søge stillingen…”, for det skaber distance til modtageren. Brug derimod gerne virkemidler, du føler dig hjemme i, og som afspejler din måde at være på – og virksomhedens måde at kommunikere på – fx humor eller metaforer.

 

Se guiden "Den gode ansøgning" herunder:

Flere jobsøgningstips

Vejledningen gjorde mig bedre til at sælge mig selv

”Karrierevejledningen gav mig nogle gode redskaber til, hvordan man får skabt den gode jobsamtale – og virkelig får solgt sig selv. Jeg var mere sikker på mig selv og langt mere forberedt, hvilket virkelig var en stor hjælp, da jeg fik svaret langt bedre og mere konkret på spørgsmålene til samtalen… og jeg fik faktisk praktikpladsen!”

Jeanne Wislund Hansen, Spansk & International Virksomhedskommunikation, Praktikant hos Fairtrade