AAU logo

AAU Karriere

Det gode cv

brutto-cv'et

Det er vigtigt, at dit cv er målrettet til jobbet, du søger – der er ingen standardløsninger. Men et brutto-cv er godt at have, fx hvis du hurtigt skal præsentere dig over for en potentiel arbejdsgiver. Til et brutto-cv skriver du alle dine tidligere job, uddannelser og erfaringer ind.

Når du skal søge et job, kan du hurtigt sortere de ikke-relevante oplysninger fra og målrette cv’et til stillingen, du søger.

 

Regel nr. 1: Overskuelighed

Hvad kendetegner så et godt cv? Overskuelighed og relevans er det korte svar. Derfor giver det sig selv, at det ikke må være teksttungt, men at det med tydelige kategorier og punktopstillinger præsenterer din baggrund på bedste vis. Og så er det naturligvis vigtigt, at cv'et – i lighed med ansøgningen – er målrettet den virksomhed, du søger job hos.

 

Skil dig ud

Som nyuddannet vil du oftest nævne uddannelsen som det første efter kontaktinfo og billede. Her er det vigtigt, at du i tre til fem punkter kommer ind på de væsentligste emner, du har beskæftiget dig med gennem studietiden – det kan fx være projekter, du har udarbejdet. Herved adskiller du dig fra andre, der har læst det samme, men skrevet andre projekter.

 

Skab overblik

Husk også at gøre noget ud af fritid, studiejob og frivilligt arbejde, hvis du fx har været håndboldtræner, stået i butik, indgået i bestyrelsesarbejde eller lignende. Og husk at tilføje tre til fem punkter med dine arbejdsopgaver og opnåede kompetencer, så modtageren hurtigt får et overblik over, hvad du har haft ansvar for, og hvad du kan.

 

Se guiden "Det gode cv" herunder: