AAU logo

AAU Karriere

Praktikant


Fordele ved at få en AAU-studerende i projektorienteret forløb (praktik)

På Aalborg Universitet ligger praktikperioden forholdsvis sent i de studerendes uddannelsesforløb. Det er derfor en faglig kompetent medarbejder, du og din virksomhed får tilført i en periode på tre til seks måneder. Som praktikant i din virksomhed kan den AAU-studerende:

 • være en ekstra ressource, som kan løse arbejdsopgaver, der måske ikke er tid til i det daglige
 • assistere ved planlægning og implementering af større eller mindre projekter
 • foretage evalueringer og analyser
 • arbejde selvstændigt og indgå i teamwork
 • analysere og arbejde med problemstillinger i lokale, nationale og internationale sammenhænge
   

Eksempler på en praktikants arbejdsopgaver

Aalborg Universitets studerende besidder et højt fagligt niveau, og stort set kun fantasien sætter grænser for, hvilke opgaver de vil kunne løse i din virksomhed. Opgaverne kunne eksempelvis være:

 • udarbejdelse af markedsføringsplaner
 • fremstilling af multimedieproduktioner
 • udførelse af researchopgaver
   

International AAU-studerende i praktik

Du og din virksomhed har også mulighed for at få en international AAU-studerende i praktik. En international studerende har unikke sprogkundskaber og kulturforståelse, som kan være nyttige f.eks. i forbindelse med kontakt til forretningspartnere og samarbejdsorganisationer i udlandet.
 

kontrakt

Når din virksomhed får en praktikant, kan det være, at virksomheden, praktikanten og praktikantens vejleder på AAU skal underskrive en kontrakt. Det varierer fra studie til studie og alt efter, om virksomheden ønsker det. Vejlederen skal desuden godkende praktikaftalen for at sikre studierelevansen.

Download kontrakterne herunder. Hvis du har problemer med at downloade kontrakterne, så prøv en anden browser.

praktikAftale / internship agreement


tilpassede aftaler / specialised agreements

Some AAU Schools have their own specialised agreements. Please examine whether the specific School does. If it does not, please use the general agreements.

ingen Løn

Studerende må ikke modtage løn under projektorienterede forløb (9. semesterspraktik), da forløbet er en del af uddannelsen, og ikke et ansættelsesforhold.

Studerende kan dog godt modtage et tilskud til afholdte udgifter eller en fast månedlig ydelse til dokumenterede udgifter under opholdet – fx transport eller husleje. Husk at undersøge, om værdien af et tilskud kan være skattepligtig.

Ligeledes må studerende også modtage en erkendtlighed på op til 3000 kroner før skat pr. måned fra virksomheden/organisationen. Denne erkendtlighed må ikke have karakter af at være en fastsat, forud aftalt lønindkomst.

 

Forsikring under praktik

Hvis den studerende som praktikant ikke er omfattet af din virksomheds arbejdsskadeforsikring eller andre relevante forsikringer, har I som praktikvært pligt til at orientere den studerende om det. Så er det den studerendes eget ansvar at forsikre sig.

 

Find din næste praktikant

Hvis du gerne vil have en praktikant, kan du gratis lægge et opslag i AAU Jobbank. Du udfylder opslaget i fem trin.

I AAU Jobbank kan du også søge efter AAU-studerende til projektsamarbejde og fuldtids- eller studiejob.

Kompetence- og Uddannelsesguiden

Det gik over al forventning!


"Jeg synes, at praktikopholdet er gået over al forventning! Nanna hjalp os med at intensivere HR-arbejdet og med at blive klogere på, hvad vores medarbejdere kunne."

Pernille Hjortkjær, Udviklingschef i LandboThy

Læs mere om LandboThys erfaringer med at have praktikant